Silk Road
3.0

Silk Road

Het spel Silk Road van ontwikkelaar Endorphina gaat over de zijderoute, de klassieke handelsroute van China naar Europa. Allerlei handelswaren werden destijds vervoerd door karavanen, die dan ook op de achtergrond van dit spel voorbij sjokken. Op de rollen zelf staan de rijkdommen van de zijderoute zelf, zoals specerijen en juwelen (de zijde zelf ontbreekt). Ook worden spelers vergezeld van een van de bekendste reizigers langs de route: Marco Polo.

Home » Silk Road

Exotische thema’s zijn natuurlijk niets nieuws bij de Nederlandse goksites, maar slots over de zijderoute komen toch veel minder vaak voor. Of Silk Road zo indrukwekkend is dat ook andere ontwikkelaars zich op het thema gaan storten, staat in de review hieronder. 

Silk Road specificaties

Software:Endorphina
Soort spel:Gokkast
Winlijnen:9
Rollen:5
Min. inzet:€ 0,09
Max. inzet:€ 9
Jackpot:Nee
RTP:96,04%
Bonusspel:Ja
Progressief:Nee
Wild-symbolen:Ja
Scatter-symbolen:Ja
Stacked symbolen:Nee
Multiplier:Nee
Gratis spins:Ja
Datum online:27 juni 2023

Spelregels voor Silk Road

Het speelveld van Silk Road bestaat uit vijf rollen met drie symbolen per rol. Er zijn negen winlijnen, zodat ook de inzet in stapjes van € 0,09 wordt bepaald. Het hoofd van (vermoedelijk) Marco Polo geldt als wild en vervangt dus alle andere symbolen in een combinatie. Alleen de gouden munten worden niet in zulke combinaties gezet, want dit symbool werkt als scatter. 

Na een winnende spin hebben spelers de mogelijkheid om het gokspel te spelen. Dit gokspel laat een speelkaart zien met vier omgekeerde speelkaarten ernaast. Het is de bedoeling om uit de vier beschikbare speelkaarten een kaart te kiezen met een hogere waarde dan de getoonde speelkaart. Als het gokspel begint met een Aas, wordt dus sowieso niet gewonnen.

Symbolen

De symbolen hebben een waarde die niet direct een veelvoud is van de inzet. Wie speelt met een inzet van € 0,90, heeft bijvoorbeeld een maximale winst van € 10 voor de kaartsymbolen 10, J en Q. Voor K en A is de winst € 15. 

De specerijen zijn € 25 waard voor een maximale combinatie en de schatkist levert € 50 op. Een halsketting is € 100, maar de wild is nog meer waard: € 500 voor een maximale combinatie. Deze wild levert overigens ook al kleine bedragen op voor één symbool of twee symbolen. 

Extra’s / Bonusspel

Op de eerste en laatste rol staan de scatters. Worden beide scatters tegelijk in beeld gezet, dan krijgen spelers tien gratis spins. Tijdens deze gratis spins wordt op een vergelijkbare manier gespeeld als in het basisspel, maar er zitten ook een aantal features in de bonus

Zo is er een wild, die op de eerste rol begint en met iedere spin een rol naar rechts opschuift. Deze extra wild is de karavaan en kan op de eerste rol ook als scatter werken om nog eens tien gratis spins te verdienen. 

Als verschuivende wild kan dit symbool echter ook waardes verzamelen van de schatkistjes, tot maximaal 50x de inzet. Deze waarde wordt verzameld als de wild naast of op een schatkist staat. Hierdoor zorgt de wild op twee manieren voor extra winsten. Ook nieuw in de bonus zijn de zandstormen. Als een wild in een zandstorm terecht komt, verdwijnt deze van de rollen.

Conclusie

Of Silk Road echt als inspiratiebron gaat gelden voor heel veel andere ontwikkelaars, betwijfelen wij bij Gokpedia.nl. Tegelijkertijd zit er genoeg in het spel om het niet zomaar te zien als een doorsnee gokkast. De wilds in de bonus zorgen op verschillende manieren voor winst en het idee van de zandstorm is slim bedacht. Ook de afwisseling in het gokspel is het vermelden waard.