WK voetbal 2023 vrouwen: Wedden op Nederland – Portugal

Home » WK voetbal 2023 vrouwen: Wedden op Nederland – Portugal

Het WK voetbal 2023 voor dames begint deze week en Nederland is één van de landen die een gooi gaat doen naar de wereldtitel. De wedstrijd tussen Portugal en Nederland wordt gespeeld op zondag 23 juli om 14:00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd wordt gespeeld in het Forsyth Barr Stadium in Auckland, Nieuw-Zeeland. Bekijk hieronder onze verwachtingen, statistieken en quoteringen.

Statistieken Nederland – Portugal

Portugal en Nederland hebben elkaar eerder twee keer ontmoet in het WK voetbal. Nederland won beide wedstrijden, met 2-1 in 2011 en 3-2 in 2019. In de laatste wedstrijd tussen de twee landen, op het WK 2019, won Nederland met 3-2. Lieke Martens scoorde twee goals voor Nederland, terwijl Vivianne Miedema de andere maakte. Ana Borges en Carole Costa scoorden voor Portugal.

Portugal heeft echter de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Het team staat onder leiding van bondscoach Francisco Neto, die in 2019 werd aangesteld. Neto heeft een aantal jonge spelers geïntroduceerd in het team, en Portugal heeft een aantal overtuigende overwinningen geboekt in de afgelopen maanden.

Favoriet bij Nederland – Portugal

Nederland is de favoriet om te winnen van Portugal. De Nederlandse vrouwen staan op de 9e plaats op de FIFA-ranglijst, terwijl Portugal op de 29e plaats staat. Nederland heeft ook een betere staat van dienst op het WK voetbal, met een tweede plaats in 2019. Wij verwachten ook dat Nederland gaat winnen. Portugal heeft de afgelopen jaren wel veel stappen gemaakt en en zal zeker geen gemakkelijke tegenstander zijn.

Quoteringen

De quoteringen bij de legale goksites in Nederland voor de wedstrijd Nederland – Portugal zijn als volgt:

  • Nederland wint: 1,50
  • Portugal wint: 5,75
  • Gelijkspel: 4,70

Wat zegt Andries Jonkers?

De Nederlandse bondscoach Andries Jonker denkt dat zijn team van iedereen kan winnen op het WK voetbal. Hij zegt: “We spelen op het WK niet tegen pannenkoekenploegen. Wij zijn Nederland, een heel klein landje. We moeten goed kijken wat onze kwaliteiten en tekortkomingen zijn, want die laatste hebben we helaas ook. Ik roep dan ook niet dat we wereldkampioen gaan worden. Dat zou ik niet reëel vinden. Andere landen hebben ook topspeelsters. Of een wereldtitel onmogelijk is? Ik denk dat we van iedereen kunnen winnen.”

Wat zegt Francisco Neto?

De Portugese bondscoach Francisco Neto denkt dat zijn team competitief kan zijn in alle groepsduels. Hij zegt: “Niet alleen ik, maar alle Portugezen moeten trots zijn op deze spelers, op dit team. We werken hard, genieten van dit WK en benutten deze kans om het Portugese vrouwenvoetbal te tonen op het hoogste podium: het WK voetbal. Ons doel is om competitief te zijn in elke wedstrijd. We willen de groepsfase overleven en dan moeten we vanuit een goede organisatie voetballen om competitief te kunnen zijn. De Verenigde Staten en Nederland hebben een vergelijkbare spelopvatting: ook zij domineren het spel, willen de bal hebben en laten hun tegenstanders geen vier passes achter elkaar maken. Dat gaan wij ook proberen en hopelijk zorgt dat tegen Nederland al voor succes.”

Veilig en verantwoord

Wedden op sport kan verslavend zijn. Wees bewust van de risico’s en gok alleen met geld dat je kunt missen. Speel alleen bij legale goksites in Nederland en speel bewust. Meer informatie over verantwoord online gokken met geld? Bekijk dan de website Kansspelautoriteit.nl.