William Hill riskeert recordboete van UK Gambling Commission

Home » William Hill riskeert recordboete van UK Gambling Commission
Home » William Hill riskeert recordboete van UK Gambling Commission

Volgens bronnen in het Verenigd Koninkrijk zal gokbedrijf William Hill een recordboete krijgen van de UK Gambling Commission (UKGC). De online bookmaker zou mogelijk meer dan £ 20 miljoen (€ 22,5 miljoen) moeten betalen. Dit zou de hoogste boete ooit zijn, hoger dan de £ 17 miljoen die Entain vorig jaar moest betalen.

Britse journaliste Leah Montebe\llo heeft het nieuws naar buiten gebracht op de financiële website This is Money. In eerste instantie werd gemeld dat het moederbedrijf van William Hill, 888 Holdings, £ 15 miljoen apart had gezet om eventuele boetes te kunnen betalen. Maar bronnen uit de industrie melden dat de boete nog hoger zal uitvallen.

William Hill werd vorig jaar onderzocht door de UKGC vanwege overtredingen van de vergunningsvoorschriften. De boete zal een nieuwe klap zijn voor 888 Holdings, dat al schadeloosstellingsovereenkomsten moest opnemen vanwege de herziening van de vergunning.

Goksite William Hill zal de boete dus moeten betalen vanwege overtreding van de vergunningsvoorschriften, wat de hoogste boete ooit zou zijn die de UKGC oplegt.