Weddenschap op Zweden – België | Kwalificatie EURO 2024

Home » Weddenschap op Zweden – België | Kwalificatie EURO 2024
Home » Weddenschap op Zweden – België | Kwalificatie EURO 2024

De Belgische nationale voetbalploeg, Rode Duivels genoemd, begint zijn EK-kwalificatiecampagne met een uitwedstrijd tegen de Zweedse nationale ploeg. De vraag is wie deze eerste wedstrijd van de EK-kwalificatiecampagne met drie punten zal openen. Zal het Zweden zijn, of zullen de Belgen winnen? Of zullen beide teams een gelijkspel spelen? Voorspel de uitkomst via Sportgokken en win de beste EURO 2024-quoteringen!

Statistieken Zweden – België

Er zijn acht onderlinge wedstrijden tussen de Zweedse en Belgische voetbalteams, de meeste dateren van lang geleden. De eerste ontmoeting vond plaats in 1924. De meest recente ontmoeting tussen de twee teams was op 22 juni 2016 tijdens het EK-voetbal van dat jaar. Toen ontmoetten Zweden en België elkaar in de groepsfase. De Rode Duivels wonnen de wedstrijd met 1-0 dankzij een doelpunt van Radja Nainggolan in de 84e minuut.

Favoriet bij Zweden – België

Volgens de beste Nederlandse goksites zijn de Belgen favoriet om te winnen in deze eerste EK-kwalificatiewedstrijd in Groep F. Hoewel Zweden het thuisvoordeel heeft, staan de Rode Duivels hoger op de FIFA-ranglijst en zijn ze de topfavoriet.

Zweden kan misschien nog verrassen omdat ze Zlatan Ibrahimovic weer in hun selectie hebben. Hij is een absolute grootheid in het voetbal en kan als extra wapen worden ingezet om de Belgische defensie van slag te brengen.

Wat zeggen de hoofdrolspelers?

Gokpedia.nl heeft uitgezocht wat beide coaches zeggen over het aanstaande kwalificatiduel tussen Zeweden en België.

Janne Andersson, de bondscoach van Zweden zegt: “Alles geven voor de fans, met Ibrahimovic als pinchhitter”

“Als we willen winnen van België, moeten we het doen met het spel waarin we goed zijn. Wij als team zullen alles moeten geven, ook voor onze fans. Tegelijkertijd moeten we ook ons hoofd erbij houden, want we spelen tegen een zeer sterk land. Als we met passie spelen, dan zullen we het publiek achter ons krijgen en als we dan met ons verstand voetballen, dan komen er ook kansen voor ons. Daarnaast hebben we Ibrahimovic achter de hand als pinchhitter, dit is de rol die hij nog goed vervult bij AC Milan.”

Wat zeggen de bookmakers?

Volgens de online bookmakers die sportweddenschappen aanbieden in Nederland, is de wedstrijd tussen Zweden en België een populair gokobject. Dit komt mede door de hoge quoteringen die er te behalen zijn bij deze wedstrijd!

Als er succesvol wordt ingezet op een overwinning van Zweden tegen het Belgische nationale elftal, kan er tot wel x3,55 keer het ingezette bedrag worden gewonnen. Bij een gelijkspel blijven de kansen echter ook hoog, met een maximale quotering van x3,45.

Als de Belgen hun favorietenrol waarmaken en deze EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden winnen, zou dat een droomstart zijn voor de nieuwe bondscoach Tedesco. Maar ook voor de sportgokkers die hebben ingezet op deze uitslag met echt geld, want in het 1×2-wedsysteem zou dit een winst opleveren van maximaal x2,15 keer het ingelegde bedrag!