Voorspelling: Nederland – Kroatië Nations League

Home » Voorspelling: Nederland – Kroatië Nations League

Nederland speelt in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië, een ploeg die tijdens het laatste WK tot de halve finale reikte, waar ze het moeilijk maakten voor de uiteindelijke wereldkampioen Argentinië. Het zal voor het Nederlands elftal dus zeker geen eenvoudige opgave worden om de winnaar van de troostfinale te verslaan​.

Nederland favoriet

Volgens bookmakers en voorspellingen is Nederland wel de favoriet om te winnen, ondanks het feit dat Kroatië een sterke ploeg heeft laten zien in recente wedstrijden, zoals het uitschakelen van Brazilië en het uitdagen van Argentinië. De voorspellingen en odds suggereren dat Nederland een 47,7% kans heeft om te winnen, terwijl Kroatië een 21,9% kans heeft. Er is ook een 24,9% kans dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt​.

Een deel van de reden waarom Nederland wordt gezien als de favoriet is vanwege hun prestaties in recente wedstrijden. Ze hebben meer doelpunten gemaakt in de Nations League en hebben een beter doelsaldo (+8) dan Kroatië (+2)​.

Als we kijken naar potentiële doelpuntenmakers, hebben beide teams verschillende spelers die kunnen scoren. Voor Nederland zijn Cody Gakpo, Memphis Depay en Steven Bergwijn de grootste kanshebbers. Voor Kroatië zijn dit Luka Modric, Mateo Kovacic en Andrej Kramaric​.

De wedstrijd zal worden gespeeld op 14 juni 2023 om 20.45 uur in De Kuip in Rotterdam. Dit kan een extra voordeel zijn voor het Nederlandse team vanwege de sfeer in het stadion​. Er wordt verwacht dat er niet veel doelpunten zullen vallen in deze wedstrijd, daarom krijg je bij bookmakers lage odds voor scores met weinig doelpunten​.

Quoteringen voor Nederland – Kroatië Nations League


De legale goksites in Nederland verwachten dat Nederland gaat winnen van Kroatië. Hieronder de quoteringen van BetCity.nl:

  1. Winst van Nederland (quotering 2.00)
  2. Winst Kroatië (quotering 3.40)
  3. Gelijk spel (quotering 3.90)
  4. Beide teams scoren – Ja (quotering 1.98)
  5. Minder dan 2.5 doelpunten (quotering 1.66)​