Ladbrokes geeft aan een bekende Rocky Scène een eigen draai

Home » Ladbrokes geeft aan een bekende Rocky Scène een eigen draai

De Britse kansspelaanbieder heeft een nieuwe reclame waarbij de bekende filmpersonage ‘Rocky’ de hoofdrol heeft. De reclame boots de scene na met acteurs. Zoals in Nederland is het verboden om bekende rolmodellen te gebruiken in gokreclames. Het gokbedrijf is van mening op deze wijze niet de wet te overtreden.

Een personage Rocky Bilboa is prominent te zien in de nieuwe reclames van Ladbrokers. Net zoals in de film rent hij door de straten van Philadelphia. In de film wordt hij achterna gerend door kinderen, in de reclame zijn die vervangen voor verschillende figuranten, zoals een dragqueen, sportmannen, en bouwvakkers. Daarna zie je ook een Formule 1 voorbij rijden en een Jocky op een paard. Dit zijn verwijzingen naar verschillende vormen van sportwedden.

Aan het einde van de reclame zie je de klassieke scene terug waarbij Rocky de beroemde trappen van Philadelphia Museum of Art oploopt. In de originele film zie je de kinderen juichen, nu zie je motoren voorbij racen en veel verschillende mensen om hem heen verzamelen. De reclame eindigt met “We play together”.

Verbod op rolmodellen in gokreclames

Deze reclame is door Ladbrokers gelanceerd als reactie op het verbod van rolmodellen in gokreclames. Net zoals in Nederland is het dus verboden voor gokbedrijven en online goksites om bekende mensen in gokreclames te tonen. Echter is het verbod zelf niet opgenomen in de beleidstukken van het land. Er zijn enkel richtlijnen die zijn opgenomen in de ASA, de Britse versie van de Reclamecode Commissie.

Gokpedia.nl houd je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Mocht er toch een reactie komen van de Britse kansspelautoriteit, dan houden we je daar uiteraard van op de hoogte.