De ontwikkelingen van de iGaming markt in Nederland

Home » De ontwikkelingen van de iGaming markt in Nederland

De online gokmarkt in Nederland wordt steeds groter. Sinds de legalisering van online gokken op 1 oktober 2021, is de Nederlandse markt enorm gegroeid, met de verwachting dat de groei de komende jaren zal blijven toenemen. Ook de historie van de Nederlandse gokmarkt laat zien dat het aantal gereguleerde online goksites al langzaam is gegroeid, met als doel het verstrekken van een veilig en verantwoord gokkader voor alle Nederlandse spelers. In dit artikel wordt beschreven hoe de gokmarkt van Nederland is gegroeid sinds de legalisering in 2021 en welke verwachtingen er zijn voor de aankomende jaren, zoals 2023.

De online gokmarkt groeit gestaagd door sinds 2020

Volgens de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) is het aantal vergunningen voor online kansspelen in Nederland voor 2021 verdubbeld ten opzichte van het totaal van 2020. Dit toonde aan dat Nederlandse spelers meer vertrouwen hadden in de veiligheid en verantwoordelijkheid van de gereguleerde gokmarkt sinds de legalisering. Bovendien is het aantal online gokkasten dat op de Nederlandse markt wordt aangeboden bijna verdubbeld. Dit toont aan dat er een toenemende vraag naar online gokken is sinds 2021.

Ook volgens het Centraal Bureau voor Statistieken (CBS) is het aantal geregistreerde spelers meer dan verdubbeld sinds 2021. Naar verluidt zijn er meer dan 5,5 miljoen geregistreerde spelers in Nederland, waarvan 4 miljoen actief zijn. Daarnaast is de maandelijkse omzet voor gereguleerde marktparticipanten gestegen van €31,2 miljoen in 2021 naar €62,7 miljoen in 2022. Dit toont aan dat naarmate online gokken meer wordt geaccepteerd, meer Nederlandse spelers meedoen.

Het lijkt erop dat de groei van de Nederlandse online gokmarkt in de komende jaren door zal zetten. Als vergelijking, de prognoses voor 2023 suggereren dat het aantal geregistreerde spelers zou moeten stijgen tot 10 miljoen, terwijl het aantal vergunningen zou moeten stijgen tot meer dan 250. Ook de maandelijkse verkoopomzet voor gereguleerde marktparticipanten verwacht te stijgen tot meer dan €140 miljoen per maand. Hoewel de Nederlandse gokindustrie in de loop der jaren significant is gegroeid, is het belangrijk om te herinneren dat Nederland een relatief klein maar voortdurend groeiend marktaandeel heeft in vergelijking met landen zoals het Verenigd Koninkrijk. Echter, het is duidelijk dat de legalisering van online gokken in 2021 heeft geleid tot een enorme impuls voor de Nederlandse markt en de voorspellingen voor de komende jaren lijken erg promovend.

Conclusie

Sinds de legalisering van online gokken in 2021, is de Nederlandse markt enorm gegroeid. Volgens de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) is het aantal vergunningen voor online kansspelen in het land in 2021 verdubbeld, terwijl het Centraal Bureau voor Statistieken (CBS) meldt dat het aantal geregistreerde spelers meer dan verdubbeld is.

Verwachtingen voor de aankomende jaren suggereren dat het aantal geregistreerde spelers in 2023 zal stijgen tot 10 miljoen, terwijl de maandelijkse verkoopomzet meer dan €140 miljoen zal bedragen. De legalisering van online gokken in 2021 heeft geleid tot een enorme impuls voor de Nederlandse markt, waardoor deze nog vele jaren kan blijven groeien en de industrie een betere toekomst heeft.