De Grand Prix van België: spektakel verwacht

Home » De Grand Prix van België: spektakel verwacht


Op 28 augustus vindt er de Grand Prix plaats van België. Dit is een race met een Nederlandse tintje, aangezien de Max Verstappen fans in grote getalen naar de Ardennen afreizen om hem te steunen. De Spa-Francorchamps staat erom bekend dat het een snelle baan is. Er wordt dus wederom flink wat spektakel verwacht.

Vorig jaar zijn er veel Nederlandse fans naar belgië afgereisd. Aanstaande weekend is het weer zo ver en kunnen we weer genieten van de Grand Prix van België. Wil je alles volgen? Zorg er dan voor dat je op vrijdag 26 augustus om 14:00 klaar zit om te kijken. Om 17:00 oefenen de coureurs, zaterdag vindt dan de laatste training plaats om 13:00. Daarna zal er om 16:00 de kwalificatie beginnen en zondag is het dan zo ver en begint de race.

Max Verstappen is de favoriet

Na een welverdiende vakantie voor de coureurs, zal het nieuwe seizoen aankomende Grand Prix van start gaan. In totaal zijn er nog 9 races die gereden moeten worden. Dit moment is Max Verstappen toch echt de favoriet, met zijn flinke punten voorsprong in het klassement.

Leclerc zit hem op de hielen en voor Monesgask wordt er een gridstraf verwacht. Ferrari is namelijk van plan om verschillende motoronderdelen te wisselen van zijn Formule 1 wagen.

Er is ook een kans dat Mercedes terug in de top van het klassement kan komen, aangezien er nu nieuwe regels zijn tegen ‘porpoising’ zijn ingesteld. In de afgelopen Grand Prix liet Mercedes zien wat ze kunnen door de Pole position te pakken met George Russel. Het is maar afwachten of de achterstand ingehaald kan worden, voor nu staat Mac Verstappen nog aan de top.

Ook voor deze Grand Prix zijn er veel odds beschikbaar bij de legale Nederlandse goksites. Ga jij een wedje afsluiten?